Om surfing:

                                                På denne side har vi skrevet lidt om de forskellige surfing muligheder der er.

           Windsurfing:

Windsurfing opstod i 1960'erne i USA, hvor det første sejlbræt blev patenteret i 1967. VM er afholdt siden 1973, DM siden 1985. Windsurfing har været olympisk disciplin siden 1984 (kvinder 1992). 

brætsejlads, sejlsportsgren, der sejles på et surfbræt med sejl. Brættet, som måler 2-3,8 m, laves af bl.a. polypropylen, kul- og glasfiber fyldt med skumplast (flamingo); det er forsynet med finne bagtil, evt. et sværd (sænkekøl) samt fodstropper. Masten er lavet af glas- og kulfiber og fastgjort til brættet i et kugleled. Sejl laves normalt af det gennemsigtige materiale monofilm og måler 3-12,5 m2. Surferen står bag masten og manøvrerer vha. bommen og sin egen kropsvægt, evt. fastgjort i trapez.

Sportsgrenen er i Danmark organiseret i Dansk Brætsejler Organisation (stiftet 1985, ca. 1600 medlemmer i 2006) under Dansk Sejlunion, internationalt i International Funboard Class Association (IFCA, stiftet 1988). De fleste sejler dog uden for klubregi, enten som regulær sport eller som hobby i ferier mv.  

 

              Sup surf:

Stand Up Padle surfing (SUP) har rødder tilbage fra den hawaiianske kultur. Sporten er en ældre form for surfing, der opstod tilbage i 60'erne som en måde, hvorpå surferne kunne padle længere tid på lange, flade bølger grundet den hastighed, de kunne opnå ved at stå oprejst på surfbrættet og padle 

 Stand Up Padle surfing (SUP) har rødder tilbage fra den hawaiianske kultur. Sporten er en ældre form for surfing, der opstod tilbage i 60'erne som en måde, hvorpå surferne kunne padle længere tid på lange, flade bølger grundet den hastighed, de kunne opnå ved at stå oprejst på surfbrættet og padle. SUP har derfor også traditionelt set været forbeholdt kyster med bølger til surf.

I mange år lå sporten henlagt pga. surfsportens generelle udvikling mod de mindre og mere trickfokuserede boards. Men i løbet af 00'erne fik amerikanerne igen øjnene op for SUP grundet surferstilens utrolige alsidighed. SUP-sporten kan nemlig både udøves i både store bølger, på fladt vand i f.eks. havnemiljøer, langs strand og kyst, på åer og i søer eller sågar på brusende white water-floder.

SUP på rolige kyster, i havnebassiner og søer er blevet en populær aktivitet blandt helt almindelige motionister. Det skyldes bl.a., at SUP - i modsætning til surfing - er forholdsvist let at lære. De fleste kan efter én times undervisning eller egen leg på brættet blive fortrolige med aktiviteten

            Bølger surf:

surfriding, vandsport, hvor man står på et bræt og "rider" på bølger, der nærmer sig en strand.

Brættet (surfboardet) er normalt 2-3 m langt og forsynet med en finne; surferen styrer brættet med sin kropsvægt. Han padler ud til starten

Surfing stammer fra Polynesien, hvor den britiske opdagelsesrejsende James Cook oplevede fænomenet i 1770'erne. I 1800-t. forbød missionærer på Hawaii sporten, som først officielt blev genoptaget på øen i 1920; i 1915 blev surfing introduceret i Australien.